منظور از پل بلاکچین یا بریج چیست؟ (کاربرد و توضیح Blockchain Bridge به زبان ساده)

منظور از پل بلاکچین یا بریج چیست؟ (کاربرد و توضیح Blockchain Bridge به زبان ساده)

پل بلاکچین یا بریج اتصالی است که امکان انتقال داده‌ها و دارایی‌ها را بین دو شبکه مجزا در بلاک چین فراهم می‌کند. با ظهور شبکه‌های بلاک چین، پل‌ها نقش مهمی‌ در افزایش قابلیت همکاری و اتصال در دنیای نامتمرکز دارند.

پل بلاکچین یا بریج اتصالی است که امکان انتقال داده‌ها و دارایی‌ها را بین دو شبکه مجزا در بلاک چین فراهم می‌کند. با ظهور شبکه‌های بلاک چین، پل‌ها نقش مهمی‌ در افزایش قابلیت همکاری و اتصال در دنیای نامتمرکز دارند.

پل بلاکچین یا بریج اتصالی است که امکان انتقال داده‌ها و دارایی‌ها را بین دو شبکه مجزا در بلاک چین فراهم می‌کند. با ظهور شبکه‌های بلاک چین، پل‌ها نقش مهمی‌ در افزایش قابلیت همکاری و اتصال در دنیای نامتمرکز دارند. در این مقاله، ما به درک این موضوع می‌پردازیم که منظور از پل بلاکچین یا بریج چیست، چرا مهم هستند و برخی از کاربردهای کلیدی آن‌ها را باهم مرور خواهیم کرد.

پل بلاک چین یا Blockchain Bridge چیست؟

پل بلاک چین را می‌توان به عنوان دروازه‌ای در نظر گرفت که دو شبکه مستقل بلاک چین را به هم متصل می‌کند. این امکان انتقال توکن‌ها و داده‌ها را بین زنجیره‌هایی فراهم می‌کند که در غیر این صورت قادر به برقراری ارتباط با یکدیگر نیستند.

برخی از عملکردهای کلیدی پل‌های بلاکچین یا بریج عبارتند از:

  • امکان انتقال زنجیره‌ای متقابل توکن‌ها و دارایی‌ها
  • تسهیل ارتباط بین شبکه‌های متفاوت بلاک چین
  • امکان دسترسی کاربران به نقدینگی و dApps در چندین زنجیره
  • پل زدن بین زنجیره‌ها با مکانیزم‌ها و معماری‌های متنوع در حالت اجماع

چرا Blockchain Bridge مهم هستند؟

پل‌های بلاک چین شکاف مهمی را در دنیای فناوری نامتمرکز پر می‌کنند: «عدم توان همکاری مستقل بین زنجیره‌ها». در اینجا برخی از مزایای کلیدی پل ارائه شده است:

۱. تقویت ظرفیت اتصال: پل‌ها شبکه‌های Siled را به هم متصل می‌کنند و به کاربران امکان دسترسی به شبکه‌های بلاک چین، dApps و استخرهای نقدینگی بیشتری را می‌دهند.

۲. درایو پذیرش جریان اصلی: با بهبود اتصال، پل‌ها تجربیات کاربری یکپارچه ایجاد می‌کنند و استفاده از برنامه‌های نامتمرکز را برای کاربران اصلی آسان تر می‌کند.

۳. دسترسی به خدمات بیشتر: پل‌ها به توسعه دهندگان و کاربران اجازه دسترسی به خدماتی را می‌دهند که قبلاً فقط به یک زنجیره محدود شده بودند. به عنوان مثال، دسترسی به تراکنش های سریع و کم هزینه در یک زنجیره در حالی که از قابلیت قراردادهای هوشمند در زنجیره دیگر استفاده می‌کند.

۴. راه‌اندازی بلاک چین‌های جدید: پل‌ها با اجازه دادن به انتقال توکن‌ها، داده‌ها و برنامه‌های کاربردی از شبکه‌های مستقر، به راه‌اندازی زنجیره‌های جدید کمک می‌کنند و بنابراین تمرکززدایی را بهبود می‌بخشند.

(در همین رابطه بخوانید: منظور از مقیاس پذیری در بلاک چیست؟)

آشنایی با معماری Token Bridge

معماری‌های مختلفی می‌تواند در اطراف پل‌های بلاک چین وجود داشته باشد، اما آنها معمولاً دارای اجزای مشترک اساسی هستند:

– پروتکل بلاک چین ۱: این می‌تواند یک زنجیره با ارزش بالا مانند اتریوم و غیره باشد.

– پروتکل بلاک چین ۲: یک زنجیره مستقل مجزا. این می‌تواند یک پروتکل کوچکتر یا زنجیره جانبی باشد.

– قرارداد پل 1: قرارداد هوشمند در پروتکل 1 برای قفل کردن توکن‌هاقبل از انتقال.

– قرارداد پل 2: قرارداد هوشمند در پروتکل 2 برای برش توکن های معادل بر اساس انتقال.

– اعتبار سنجی / انتقال دهنده‌ها: این نهادها درخواست انتقال را پردازش می‌کنند، اثبات‌ها و بررسی‌های امنیتی را قبل از برقراری ارتباط بین دو قرارداد بالا تأیید می‌کنند.

هنگامی‌ که کاربر درخواست انتقال توکن می‌کند، Bridge Contract 1 توکن‌ها را قفل کرده، اعتبار‌دهنده‌ها زنجیره را مشاهده می‌کنند و پس از تایید، پیامی‌ را به پروتکل 2 ارسال می‌کند. در اینجا Bridge Contract 2 توکن‌ها را قبل از انتشار به حساب کاربری در پروتکل 2 برش می‌دهد. کاربر بعداً می‌تواند عملیات برگشت یا reverse را انجام دهد.

(بیشتر بدانید: نقش شبکه PEER-TO-PEER در فناوری BLOCKCHAIN)

برنامه‌ها و مثال‌های کلیدی

برخی از حوزه‌های کلیدی که پل‌های بلاک چین در آن‌ها جذابیت پیدا می‌کنند:

  1. انتقال دارایی‌های متقابل: انتقال دارایی‌های کریپتو مانند بیت کوین و استیبل کوین‌ها بین زنجیره‌ها (BTC به اتریوم با استفاده از بیت کوین پیچیده شده).
  2. NFTهای متقابل: پروژه‌های NFT مانند کریپتوپانک‌ها از اتریوم به زنجیره‌های دیگر برای کارمزد کمتر و دسترسی بیشتر گسترش می‌یابند.
  3. Chain-Agnostic dApps: ساختن نسخه‌های آگنوستیک بلاک چین از برنامه‌های DeFi ،DAO و غیره از طریق پل‌ها تا بتوانند در پروتکل‌ها کار کرده و ارتباط برقرار کنند.
  4. قابلیت همکاری متاورس: ساخت جهان‌های متاورس قابل تعامل از طریق ارتباطات زنجیره‌ای متقابل با ایجاد پل زدن بر اقتصادها و دارایی‌های مجازی در میان فراجهان‌ها.
  5. بازی Blockchain: امکان قابلیت همکاری دارایی‌های درون بازی در چندین بازی مبتنی بر بلاک چین از طریق پل زدن دارایی‌های توکن شده.

برخی از نمونه‌ها عبارتند از BTC Bridge توسط پروتکل Ren که BTC را به بلاک چین‌هایی مانند Solana، Polygon و Terra متصل می‌کند. به طور مشابه، Axie Infinity اجازه داده است NFT‌های محبوب از زنجیره جانبی Ronin خود در اتریوم از طریق Ronin Bridge استفاده شوند.

حرف آخر

همانطور که اکوسیستم‌های بلاک چین گسترش می‌یابند، قابلیت همکاری بلاک چین کلیدی است. پل‌ها یا Blockchain Bridge به طور موثر این مشکل را با پیوند دادن شبکه‌ها و زنجیره‌های مستقل برطرف می‌کنند؛ افزایش اتصال و پذیرش جریان اصلی عدم‌تمرکز ماهیت کلیدی این فناوری است. با استفاده از برنامه‌های کاربردی از NFTهای زنجیره‌ای متقابل، DeFi، متاورس گرفته تا بازی‌های بلاک چین، کاربران و توسعه دهندگان از پل‌هایی برای دسترسی به مخاطبان گسترده و موارد استفاده منحصر به فرد در زنجیره‌ها استفاده می‌کنند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این‌باره می‌توانید به جدیدترین مطالب AIpoint در رابطه با بلاکچین‌ها سری بزنید.

به صورت حرفه‌ای به SEO می‌پردازم و به توسعه وب بسیار علاقمندم. مطالعه و نوشتن درباره هوش مصنوعی برایم بسیار جذاب است. برای تهیه مقالات تلاش می‌کنم از منابع معتبر استفاده کنم. سعی دارم مهم‌ترین عناوین این حوزه را به زبان فارسی در اختیار خوانندگان قرار دهم.