ارز دیجیتال فانتوم (Fantom)

فانتوم (Fantom) رقیب اتریوم و یک پلتفرم قرارداد هوشمند با سرعت بالا

فانتوم (Fantom) یکی از رقبای اصلی اتریوم است. یک پلت فرم قرارداد هوشمند با کارایی بالا که سرعت، هزینه کم و مزایای سازگاری را نسبت به اتریوم ارائه می‌دهد.

فانتوم (Fantom) یکی از رقبای اصلی اتریوم است. یک پلت فرم قرارداد هوشمند با کارایی بالا که سرعت، هزینه کم و مزایای سازگاری را نسبت به اتریوم ارائه می‌دهد.

با بلوغ صنعت ارزهای دیجیتال و بلاک چین، برخی از پلتفرم لایه 1 برای به چالش کشیدن و رقابت با اتریوم پا به این عرصه گذاشته‌اند. فانتوم (Fantom) یکی از رقبای اصلی اتریوم است. یک پلت فرم قرارداد هوشمند با کارایی بالا که سرعت، هزینه کم و مزایای سازگاری را نسبت به اتریوم ارائه می‌دهد. در این مطلب از مجله آنلاین AIpoint به بررسی دقیق فانتوم (Fantom) خواهیم پرداخت؛ اینکه چه ویژگی‌های فنی دارد، توکن بومی آن چیست و اکوسیستم این پلتفرم چگونه عمل می‌کند.

فانتوم چیست؟

فانتوم (Fantom) یک پلت فرم قرارداد هوشمند مبتنی بر (DAG یا directed acyclic graph) است که شبکه اصلی Opera خود را در سال 2019 راه اندازی کرد. از الگوریتم اجماع منحصربفرد «Lachesis» استفاده می‌کند که تراکنش تقریباً فوری را فراهم می‌کند و در عین حال به شبکه اجازه می‌دهد تا به هزاران تراکنش در ثانیه مقیاس شود.

برخی از ویژگی‌های کلیدی که Fantom را متمایز می‌کند عبارتند از:

– سرعت سریع: Fantom می‌تواند بیش از 2500 TPS را با زمان‌های تأیید زیر ثانیه پردازش کند، که آن را به یکی از سریع‌ترین پلت‌فرم‌های قرارداد هوشمند موجود تبدیل می‌کند.

– کم هزینه: کارمزد تراکنش در Fantom کسری از سنت است و برنامه‌های غیرمتمرکز مقرون به صرفه را امکان پذیر می‌کند.

– سازگاری EVM :Fantom کاملاً با ماشین مجازی اتریوم سازگار است و امکان استقرار آسان قراردادهای هوشمند Solidity را فراهم می‌کند.

– پذیرش قوی DeFi و NFT: ده‌ها پروژه پیشرو DeFi و NFT در Fantom راه‌اندازی شده‌اند که باعث پذیرش سریع کاربر می‌شود.

با این فاکتورها و سایر عوامل متمایزکننده، Fantom قصد دارد به لایه 1 ترجیحی برای DeFi، NFT، زنجیره تامین و سایر موارد استفاده در دنیای واقعی تبدیل شود.

خلاصه بررسی فنی فانتوم (Fantom)

با بررسی عمیق‌تر متوجه می‌شویم که Fantom چندین نوآوری فنی را در خود جای داده است که عملکرد و مقیاس پذیری بالا را ممکن می‌کند:

۱. الگوریتم اجماع Lachesis

Fantom به جای استفاده از اثبات کار پر انرژی یا اثبات سهام پرهزینه، از مکانیزم اجماع بدون رهبر بیزانس Fault Tolerant (BFT) به نام Lachesis استفاده می‌کند. این به اجماع اجازه می‌دهد تا به طور ناهمزمان بین اعتبار سنجی‌ها دست پیدا کند که منجر به دفعات بلوک 1-2 ثانیه می‌شود.

Lachesis همچنین با کاهش آسیب‌پذیری «ong range attack» که در بسیاری از شبکه‌های PoS یافت می‌شود، امنیت را بهبود می‌بخشد.

۲. گره‌های عملیاتی

بیش از 300 گره معتبر شبکه Fantom را در شش قاره حفظ می‌کنند. این گره‌ها در تولید بلوک، اعتبارسنجی و نهایی شدن نقش دارند. نکته مهم این است که کارکردن یک گره نیازمند سخت افزار کم، تنها یک هسته CPU و 4 گیگابایت رم است.

۳. TxFlow

TxFlow به موتور پردازش تراکنش Fantom اشاره داشته که توان عملیاتی فوق العاده بالایی را دارد. این اجرای تراکنش‌ها را در چندین رشته و هسته‌های CPU موازی می‌کند.

با ترکیب این بهینه‌سازی‌ها و سایر بهینه‌سازی‌ها، Fantom به عملکرد پیشرو در صنعت دست می‌یابد که با پردازنده‌های پرداخت متمرکز رقابت می‌کند.

توکن بومی‌فانتوم FTM

FTM توکن بومی فانتوم است. چندین هدف دارد:

– Staking: دارندگان FTM می‌توانند توکن‌ها را به اشتراک بگذارند تا اعتباردهنده شبکه شوند و پاداش‌های شرط بندی را به دست آورند.

– حاکمیت: FTM به دارندگان توکن اجازه می‌دهد تا در مورد ارتقاء پلت فرم و سایر موارد رای دهند.

– هزینه‌ها: مقادیر کمی ‌از FTM برای پرداخت هزینه‌های تراکنش و هزینه‌های استقرار استفاده می‌شود.

– DeFi Access :FTM دسترسی به اکوسیستم DeFi Fantom را که به سرعت در حال گسترش است باز می‌کند.

همانطور که فعالیت بیشتری در Fantom رخ می‌دهد، تقاضا برای FTM ممکن است از طریق سهام، هزینه‌ها و سایر ابزارها افزایش یابد.

اکوسیستم رو به رشد دیفای فانتوم

یکی از بزرگترین نقاط فروش فانتوم، اکوسیستم رو به رشد DeFi آن است. پروژه‌های محبوب Fantom DeFi شامل پروتکل‌های وام دهی مانند Geist، پلتفرم‌های مدیریت دارایی مانند Tarot و Beethoven X و تعویض دکس مانند SpookySwap است.

پذیرش این و ده‌ها برنامه Fantom DeFi دیگر با سرعتی سرسام آور در حال رشد است. از دسامبر 2022، بیش از 1 میلیارد دلار ارزش کل در Fantom DeFi قفل شده بود.

پذیرش در دنیای واقعی برای استفاده سازمانی

فراتر از پذیرش در سطح مردمی ‌از سوی توسعه دهندگان و کاربران DeFi، فانتوم در سطح سازمانی نیز به عنوان یک بلاک چین برای استفاده در دنیای واقعی  محبوبیت قابل توجهی را به دست آورده است.

موارد استفاده شامل ردیابی زنجیره تامین، اعتبار کربن، تأیید سند خودکار، و ردیابی تاریخچه اجزای هوافضا است. شرکای اصلی شامل دولت افغانستان، تاجیکستان، شهر بوفالو، غول کدهای QR تمبو، و شرکت چند ملیتی مرکوریا هستند.

این مشارکت‌های بزرگ به طور منحصر به فردی فانتوم را به عنوان یک بلاک چین عملی برای دولت‌ها و شرکت‌ها در موقعیت بسیار خوبی قرار می‌دهد.

جمع‌بندی

از آنجایی که ازدحام، کارمزدهای بالا و تأخیر استفاده از شبکه‌هایی مانند اتریوم، سولانا و آوالانچ را بسیار کند می‌کند، Fantom به‌طور منحصربه‌فرد برای تبدیل شدن به L1 غالب بعدی گزینه‌ای معقول بنظر می‌رسد.

با تراکنش‌های سریع و مقرون به صرفه، استقرار آسان قرارداد هوشمند EVM، و مجموعه‌ای از برنامه‌های پیشرفته DeFi، فانتوم مزایای قابل توجهی را نسبت به رقبا ارائه می‌دهد. و پذیرش شرکت‌های بزرگ نشان می‌دهد که Fantom احتمالا یکی از بهترین نمونه‌ها از میان گزینه‌های‌ست که به طور موثر از بلاک چین استفاده می‌کند.

اینطور بنظر می‌رسد که Fantom به عنوان پلتفرم بلاک چین لایه اول یا لایه 1 (L1) هم برای کاربران فعال در عرصه خرده‌فروشی و هم برای کاربران نهادی ارزهای دیجیتال آینده روشنی خواهد داشت.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص رمزارزها و دیگر پلتفرم‌ها پیشنهاد می‌کنیم از طریق لینک دسته‌بندی رمزارزها را بررسی کنید.

به صورت حرفه‌ای به SEO می‌پردازم و به توسعه وب بسیار علاقمندم. مطالعه و نوشتن درباره هوش مصنوعی برایم بسیار جذاب است. برای تهیه مقالات تلاش می‌کنم از منابع معتبر استفاده کنم. سعی دارم مهم‌ترین عناوین این حوزه را به زبان فارسی در اختیار خوانندگان قرار دهم.